Paardenfotografie / Horse Photography

1 februari 2021

mooie ontmoetingen

Fotograferen is niet alleen het vangen van een moment in de tijd. Het zijn ook de ontmoetingen met mensen, hun diepe band en liefde voor hun dier en de leerzame maar ook boeiende persoonlijke gesprekken of nieuwe vriendschappen die daaruit kunnen ontstaan. Zoals ook op deze dag met deze lieve fijne mensen.

Wist je dat zeewater goed is voor de hoeven van paarden?

Iedere paard kan mijten krijgen. Vooral paarden met sokken zijn hier gevoelig voor. Als het kouder wordt gaan mijten op zoek naar een warm plekje in de dikke vacht en sokken van jou paard. Zeewater geneest niet maar werkt wel ondersteunend bij de aanpak van mijt. Het zeewater zuivert en ontsmet de hoeven en de benen, daarom kan het helpen bij de aanpak van mijt.

 

Het zand tussen de sokken van jou paard schuurt en de wrijving die daar bij vrij komt spoelt in het zeewater de mijten weg. Het zeewater kan de hoeven uitdrogen, dus spoel altijd na het rijden de hoeven goed af met zoet water.

Dier in natuur

Wie mijn werkt kent weet dat ik graag dieren fotografeer op het strand of in de natuur. Het symboliseert voor mij de vrijheid die zoveel dieren moeten missen. Het mooist vind ik zelf, om het beeld te vangen zoals het ook echt is. Het is altijd mijn streven om mijn werk zo authentiek mogelijk te houden.

regenboog

Vandaag was een dag met snel veranderlijke licht- en omgevingssituaties, extreme contrasten, en afwisselende kleurtonen en weersomstandigheden. Wat een extra traktatie is het altijd weer, als het warme licht door breekt die hier en daar een soort van gouden gloed achterlaat op het landschap en de geportretteerden, afgewisseld door donkere en lichte wolkenpartijen die van minuut tot minuut veranderen en op de achtergrond een regenboog verschijnt......