Pointillisme fotografie / Pointillism photography

17-3-2017

 

Halverwege het derde jaar krijgen wij in het tweede semester op school, de vrijheid om uit vier opdrachten één opdracht te kiezen. Een opdracht wat binnen die keuzemogelijkheden valt is Pointillisme, een schildertechniek uit de negentiende eeuw waarbij kleine stippen van pure kleuren geplaatst worden op het schildersdoek. Door verbanden te leggen met de kleuren wisten de schilders op een bijzondere manier het licht te benadrukken en weer te geven op het doek waardoor de stippen de illusie geven dat ze licht uitstralen.

 

Het fijne aan deze opdracht is wel, dat wij zelf mogen bepalen hoe wij dit pointillistische effect in een foto na willen bootsen óf zelfs een creatieve variant mogen maken. Daarom leek het mij bijzonder leuk om voor deze opdracht te kiezen en lekker los te gaan.

 

Voor mijzelf had ik wel enkele doelen gesteld. Het moest een vrolijke foto worden met tulpen en ik wilde onderzoeken of ik met behulp van verschillende natuurlijke lichtbronnen niet alleen het licht kon accentueren in de foto, maar vooral ook kon behouden in het eindresultaat.

 

Ik ben blij met de uitkomst….

 

 

 

 

Terug naar Blog